Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Krásný Dvůr
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5  6  7 8 |   Další >>
 
 
Chrám Panny Marie Sněžné, Olomouc, okres Olomouc
 Monumentální olomoucská barokní stavba postavená v letech 1712-1719. V bohatě zdobeném interiéru vynikají práce malíře J. K. Handkeho a K. Harringera. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Radnice v Olomouci, okres Olomouc
 První zmínka o radnici je z roku 1378. Původní gotická stavba byla později renesančně úpravena. Radniční věž je 76 m vysoká. Na věži se nachází tzv. Olomoucký orloj, jehož počátky sahají do 15. století. Současná podoba orloje z dílny K. Svolinského pochází z 50. let tohoto století a je poplatná tehdejšímu oficiálnímu uměleckému směru - socialistickému realismu.

 
Hrad a zámek Úsov, okres Šumperk
 Původně zeměpanský hrad, postavený před polovinou 13. století. Koncem 17. století byla přistavěna zámecká budova. Nyní se v budově nachází Lovecko-lesnické muzeum, založené v roce 1898 Lichtenštejny. Exponáty v této sbírce pocházejí z celého světa (Afriky, Asie, Ameriky a Evropy).
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Tovačov, okres Přerov
 Tovačovský zámek patří mezi nejvýznamnější architektonické soubory našeho státu a nesporně si zaslouží velkou pozornost veřejnosti. Také samotné město a jeho okolí obklopené ze tří čtvrtin vodou a lužními lesy stojí za zhlédnutí.
Zámek založen ve 2. pol. 11. stol., později chráněná vodní tvrz. V 15. století z původní gotické tvrze přestavěn na ranně renesanční vodní hrad. Zámek patří mezi nejvýznamnější architektonické soubory našeho státu. ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Čestný sloup Nejsvětější Trojice , okres Olomouc
 Podnět ke stavbě monumentálního sloupu na centrálním náměstí v Olomouci dal v roce l715 kamenický mistr Václav Render, který také zpočátku práce sám financoval. Do roku 1733, kdy zemřel, vybudoval sloup do výšky prvního podlaží s vnitřní kaplí. Dílo dokončili jeho následovníci o 20 let později. Sloup je koncipován jako oslava triumfu katolické církve a křesťanské víry a jeho vysvěcení a slavnostnímu odhalení byla přítomna císařovna Marie Terezie. Sloup je vysoký 32 metrů a zdobí jej 18 soch světců v nadživotní velikosti, 12 reliéfů apoštolů, reliéfy Vítězství, Naděje a Lásky a soubor andělů - světlonošů. Vrchol korunuje sousoší Nejsvětější Trojice, k němuž se vznáší skupina Nanebevzetí Panny Marie. Tato díla byla vytvořena z pozlacené mědi. Celé dílo vytvořili výhradně místní mistři. Rozsáhlá oprava byla provedena v roce 2001, kdy byl Sloup zapsán na Seznam světového dědictví Unesco.

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5  6  7 8 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz