Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Český Krumlov, kostel sv. Víta
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 
Špitální kaple sv. Anny a objektem špitálu, okres Vyškov
 Špitální kaple z 15. století se zachovalými gotickými znaky. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Zámek Nové Zámky, okres Vyškov
 Se stavbou této význačné památky, jedinečné aplikace renesančního městského hradu mimo území Itálie, začal v r. 1561 Záviš z Víckova. Zámek vyměnil v průběhu staletí řadu majitelů (např. rody d´Ordognez a Lichtensteinové). Objekt v katastru obce Nesovice není běžně přístupný.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Lysice, okres Blansko
 Lysický zámek je sídlem s neobyčejně bohatou stavební historií, na jejímž počátku byla renesanční vodní tvrz. Ta se v první polovině 17. století změnila na renesanční a ve 30. letech 18. století na barokní zámek. Z barokní přestavby, která je patrně dílem brněnského stavitele Mořice Grimma, se do dnešní doby zachovala fasáda vstupního průčelí.
Posledními šlechtickými majiteli byli od počátku 19. století Dubští z Třebomyslic. Za nich získal zámek současnou podobu komorního rodinného sídla. V jeho interiéru, který navozuje atmosféru šlechtického obydlí minulého století, lze obdivovat mimo jiné sbírku českého skla, soubory orientálních uměleckých předmětů. Zámecká zbrojnice obsahuje zbraně evropského původu od gotiky po 1. světovou válku a také ucelenou kolekci zbraní japonských.
Za zmínku stojí také tři historické knihovny, z nichž jedna je věnována známé rakouské spisovatelce Marii Ebner von Eschenbach, rozené hraběnce Dubské. Ve druhém patře je instalován unikátní soubor ručně malovaných střeleckých terčů z 1. poloviny 19. století.
Pro návštěvníky je rovněž zpřístupněna zámecká zahrada, jejíž kolonáda s krytým ochozem je nedílnou součástí stavby lysického zámku. Při prohlídce zámecké zahrady je možno navštívit nově zrekonstruovanou oranžerii a nahlédnout do unikátní fíkovny.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Rosice, okres Brno - venkov
 
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Pohansko, okres Břeclav
 Empírový lovecký zámek Pohansko nechali Lichtenštejnové postavit v letech 1811 a 1812 v romantickém prostředí lužních velikánů, nevědomky přímo na vrcholu velkomoravského valu. Autorem projektu byl architekt Josef Hardmuth, stavbu dokončil architekt Josef Kornhausel. Symetrická plochostropá stavba s přízemními slepými arkádovými křídly má ve střední části rizalit s jednopatrovou nástavbou. V průčelí prvního patra se nachází lodžie s plným parapet ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6 7 8 9  10  11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz