Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Bezděz, třetí brána
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2  3  4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 
Zámek Boskovice, okres Blansko
 Jediný zpřístupněný empírový objekt na jižní Moravě, sousedící s komplexem zachovalého židovského města. Kolem zámku se rozprostírá anglický park s rozsáhlým lesoparkem a zříceninou boskovického hradu. Z expozice např.: zbytky barokního dominikánského kláštera, zámecká kaple, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Boskovice, okres Blansko
 
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Cornštejn, okres Znojmo
 Hrad Cornštejn byl vybudován v I. polovině 14. století na výběžku ze tří stran obtékaného řekou Dyjí, poblíž místa dřívějšího pravěkého hradiště. Jeho jméno je nejspíše odvozeno z německého Zohn (hněv) a Stein (kámen, skála), tím měla být vyjádřena síla i pevnost hradu. Vznikl na území původního hradského obvodu Bítovska, které přešlo koncem 13. století jako zástava do rukou Lichtenburků. Od konce 16. století je hrad pustý. Nynější podoba hradu je výsledkem jeho rozsáhlé rekonstrukce, v polovině 80. let byl hrad převeden do správy Jihomoravského muzea ve Znojmě, které nyní zajišťuje nejnutnější sanační práce umožňující zpřístupnění zříceniny veřejnosti.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Bítov, okres Znojmo
 První zmínka o hradu se datuje k letům 1061 - 1067, tzn. že Bítov je jeden z nejstarších hradů v České republice. Původně dřevěný hrad, zbudovaný jako dědic sídlištního hradiska, byl jako zeměpisný hrad, střežící jižní hranici země, nahrazen brzo hradem kamenným. Bítov, který býval centrum jednoho z šesti moravských krajů, se po vymření Přemyslovců dostává v roce 1307 na víc než dvě stě let do rukou nezkrotných Lichtemburků. Za nich vzniká, v roce 1334, jádro dnešní hradní kaple Nanebevzetí Panny Marie a v základě i dnešní hradní palác, obě vstupní věže, štítová zeď i jižní křídlo. Na přelomu renesance a baroka dostává Bítov ve hmotě již dnešní převážně horizontální vzhled s jedinou vertikálou štíhlé strážní věže. Mezi lety 1811 - 1863 byl již pustnoucí hrad za hrabat Františka a jeho syna Jindřicha z Daunů konečně upraven do dnešní, převážně novogotické podoby.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Blansko, okres Blansko
 Renesanční zámek pochází z roku 1604 a vznikl přestavbou gotické tvrze, o níž máme zmínky z konce 14. století. Z expozice např.: Moravský kras, Nejstarší hutě ČR, Dějiny města Blanska, soubor pěti místností (hudební salon, který slouží jako koncerní sál pro zámecké koncerty, červený salon, řůžový salonek, zelený kabinet a modrý salon), expozice Dekorativní a užitková litina 19. a 20. století, Historie hradu Blansko, Expozice měřicí techniky, aj.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2  3  4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz