Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Veltrusy
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5  6  7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 
Zámek Rájec nad Svitavou, okres Blansko
 Klasicistní zámek francouzského typu vznikl v letech 1763 - 1769 s největší pravděpodobností podle plánu vídeňského architekta I.A. Canevala. Současně se zámkem byla v roce 1767 založena zdejší zahrada, která v první čtvrtině 19. století získala volnou přírodně krajinářskou dispozici.
V roce 1811 zdědil rájecký zámek Hugo František Salm, který se výrazně zapsal do kulturních tradic našeho národa jako vědec, organizátor a příznivec národního o ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Oslavany, okres Brno - venkov
 
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Bučovice, okres Vyškov
 Stavebníkem „perly Moravy“ byl poslední příslušník starobylého rodu, pan Jan Šembera z Boskovic. Zámek je vystavěn na uměle upraveném území vymezeném zdí s nárožními bastiony, obklopeném původně vodním příkopem. Toto "opevnění" se z větší části dochovalo spolu s torzem předzámčí, se zámkem a s okrasnou zahradou, upravenou podle ideálního projektu v letech 1961 až 1962. Vznik šlechtického obydlí a jeho výzdoby ohraničují zhruba roky 1575 až 1584. Koncepci architektury a její výzdoby vypracoval Jacopo Strada, činný na císařských dvorech ve Vídni a v Praze. Jeho představy uskutečnili umělci převážně italského původu nebo v Itálii vyškolení.
Kromě architektury se bučovický zámek honosí umělecky náročně vyzdobenými interiéry se štukovými a malovanými ornamenty, symboly, postavami a výjevy ze starověkých dějin a z antické mytologie. Nástropní malby v Zaječím sále znázorňují "obrácený svět", v němž zvířata jednají jako lidé.
Nástěnné malby v zámecké kapli, dokončené roku 1637, zobrazují výjevy ze života P.Marie a Ježíše Krista. Na nádvoří upoutává pozornost sousoší s figurou Baccha ve vrcholu, jež původně tvořilo střed kašny z roku 1635.
Po smrti Jana Šembery roku 1597 připadl zámek jeho dceři Kateřině, provdané za Maximiliána z Lichtenštejna. Tak se Lichtenštejnové stali pány na Bučovicích. Ty pak přestaly být sídelním místem a do zámku byla umístěna ústřední hospodářská správa.
Návštěvníkům se v Bučovicích nabízí prohlídka reprezentačních sálů. Namísto ztraceného původního mobiliáře jsou vybaveny dobovým nábytkem z jiných moravských sbírek.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Nový Hrádek u Lukova, okres Znojmo
 Prvními historicky doloženými majiteli území Nového Hrádku a několika blízkých vsí byli premonstráti z kláštera v Louce u Znojma. V roce 1358 jej získal moravský markrabě Jan Jindřich, který zde buduje lovecký hrádek. Po jeho smrti se v držení panství střídají například Einzingerové, Krajířové z Krajku, Althannové nebo v devatenáctém století polští Mniszkové a Stadničtí.
Areál zříceniny je tvořen dvěma hrady - starší gotickou stavbou s obytný ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Hrad Bukovina, okres Znojmo
 Zbytky nevelkého hradu 3 km jihovýchodně od Hostimi založený v 1. polovině 14. století. V době uherských vpádů mezi lety 1420-1470 zpustl. Z hradu je zachován hradní příkop a zbytky věže a základových zdí hradby. Celý areál je zalesněný.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5  6  7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz