Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Hluboká nad Vltavou
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 
Kostel Stětí sv. Jana Křtitele, okres Blansko
 Raně gotický kostel v Kadani byl poškozen roku 1421 a obnoven roku 1452. Posléze je obnovován po požárech. Jednolodní kostel podélného půdorysu se čtvercovým presbyteriem je zaklenut mezi dvěma poli českých placek. Na klenbách jsou fresky s výjevy ze života Jana Křtitele z roku 1774, obnovené roku 1845. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Městská radnice, okres Vyškov
 Dominantou náměstí je renesanční radnice, postavená v roce 1569. Ovšem již v roce 1609 byla poškozena výbuchem střelného prachu, uloženého ve sklepích. Obnovena byla v roce 1613, v této podobě se zachovala do požáru v roce 1753. Současná podoba věže vznikla až po druhé světové válce. V přízemí jsou zachovány zbytky renesančního podloubí. Za pozornost stojí renesanční intarsované dveře a štuková dekorativní výzdoba z 18. Století. Z ochozu věže je ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Kostelík Všech svatých, okres Blansko
 Kostel Všech svatých na bývalém hřbitově v Boskovicích byl postaven jako gotické jednolodí a poprvé doložen roku 1505. V interiéru je zvláštností tepaná kazatelna z roku 1626. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Synagoga Boskovice   , okres Blansko
 Synagoga zvaná Maior v Boskovicích pochází z období renesanční výstavby za Jaroše a Václava Morkovských ze Zástřizel. Během let prošla mnoha přestavbami. Při poslední úpravě v letech 1935-36 byla s pietou zachována její ornamentální výzdoba pocházející ve svých nejstarších částech z renesančního období. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Radnice Boskovice  , okres Blansko
 Radnice je typickou dominantou v panoramatu města Boskovice. Její základy a nižší část pocházejí ze 13.-14. století. Nynější podobu dostala radnice roku 1567 ve stylu pozdní renesance. Její hlavní ozdobou je čtyřboká věž, vysoká 44 m. Na radnici sídlilo městské právo, byly tu uloženy městské dokumenty. Od roku 1849 do 1959 zde bylo sídlo okresního soudu. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6 7  8  9 10 11 12 13 14 15 16 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz