Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Louny, galerie Benedikta Rejta
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  12  13 14 15 16 17 18 19 |   Další >>
 
 
Velvarská brána, okres Kladno
 Poslední brána Slaného a jeden z několika málo zbytků jeho opevnění. Podobně jako ostatní brány města, byla již součástí fortifikace města doby předhusitské. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Radnice Slaný, okres Kladno
 Původní budova, jejíž podoba se nedochovala, byla nahrazena v roce 1543 nynější renesanční stavbou. Radnice je renesanční volná jednopatrová budova s portálem a třemi pilastrovými štíty. Průčelí budovy zdobí v prvním patře sgrafita s figurálními a ornamentálními motivy. Dvě hlavní sgrafita vyplňují motivy znázorňující domnělé založení města knížetem Soběslavem v r. 1131 a obléhání města křižáky roku 1427. Generální oprava radnice probíhala od r. 1988 a byla slavnostně otevřena 9. září 1997. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Hrad Chocerady, okres Benešov
 Gotický hrad s renesanční přístavbou a barokní zámeckou kaplí. Barokní kaple byla zrestaurována a obnovena do původního stavu. V renesanční budově se nacházejí obnovené malby z roku 1630, původní štukové stropy, zlatý salon, zelený a modrý salon v původním stavu, rytířský sál byl obnoven. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Bývalá Jezuitská kolej, okres Kutná Hora
 Významné dílo české i evropské barokní architektury v Kutné Hoře, práce předního pražského architekta italského původu Domenica Orsiho (1633-1679) z druhé poloviny šedesátých let 17. století, s minimálními pozdějšími barokními úpravami.

 
Chrám sv. Bartoloměje, Kolín, okres Kolín
 Chrám sv. Bartoloměje stojí na skalnatém návrší, nejvyšším místě vnitřního města. Kostel vznikl pravděpodobně na místě starší románské stavby. Stavba nynějšího chrámu začala při lokalizaci města před rokem 1261. Stavba raně gotického chrámu trvala až do konce 13. století. Roku 1349 byl chrám pravděpodobně zničen požárem. V roce 1360 byla na místě původního raně gotického chóru zahájena podle projektu stavitele pražské svatovítské katedrály Petra ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  12  13 14 15 16 17 18 19 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz