Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Krásný Dvůr
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Další >>
 
 
Zámek Veltrusy, okres Mělník
 Výstavba zámku začala v druhém desetiletí 18. století Václavem Antonínem Chotkem, jeho syn Rudolf pak zámek značně rozšířil a upravil. V 19. století zámek upadal, v 1945 se stal vlastníkem československý stát. Z expozice např.: hlavní sál, míšeňská jídelna, knihovna, delftský a čínský salon, aj. K zámku náleží třísethektarový park s drobnými empírovými, klasicistními a romantizujícími stavbami.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Vlašský dvůr, Kutná Hora, okres Kutná Hora
 Po celá staletí byl střediskem hospodářské moci Českého státu, byla zde centrální královská mincovna a sídlo panovníka při jeho pobytu v Kutné Hoře. V odborné literatuře se založení Vlašského dvora klade na konec 13. století, název „Vlašský dvůr“ (podle florentských mistrů - Vlachů) je archivními prameny doložen k roku 1401. Radikální přestavba na přelomu 14. a 15. století za vlády Václava IV. změnila Vlašský dvůr i na důstojné panovnické sídlo. Z expozice např.: Královská mincovna, Královská audienční síň, kaple.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Dobříš, okres Příbram
 Rokokový zámek s výraznou fasádou pochází z let 1745-1765, kdy přestavbu uskutečnil Jindřich Pavel Mansfeld. Jeho dcera Marie Isabella byla provdána za Frant. Gundakara Colloreda. Tímto vznikl šlechtický rod Colloredo-Mannsfeld, který zde pobýval do 2 sv. války.V roce 1942 byl zámek vyvlastněn nacisty a v roce 1945 připadl státu a byl užíván téměř 50 let jako Domov spisovatelů. V roce 1998 je navrácen spolu s franc. a angl. parkem do soukromého vlastnictví.Současným majitelem je Dipl. Ing. Jerome Colloredo-Mannsfeld.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Chrám Panny Marie (Svatá Hora), Příbram, okres Příbram
 Soubor barokních budov v obvyklém schématu poutního místa, s ústředním chrámem a obklopujícími ambity byl vybudován v letech 1658 - 1709 na Svaté Hoře. Areál je rozvinutý do výtvarně náročné formy - štuková výzdoba, malby, terasa s plastikami, kaple. V podélném prostoru vlastní kaple ve středu stavby je umístěn stříbrný oltář s mariánskou sochou.
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Zámek Bělá pod Bezdězem, okres Mladá Boleslav
 Město Bělá vzniklo po roce 1300 přenesením osady Bezděz do nové lokality, za oficiální datum jeho založení však bývá považován až rok 1337, kdy bylo listinou Hynka Berky z Dubé vybaveno řadou městských práv. Téměř současně s městem vznikla i nevelká tvrz, celé okolí však bylo i nadále ovládáno z nedalekého mocného hradu Bezdězu. V jeho držení se střídali různí majitelé, kteří ovlivňovali také dění v Bělé i v samotné tvrzi. Nejvýznamnějším z nich ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1  2  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz